Temanku

Sunday, 19 June 2011

Kenape Mesti ''KALAU'' Dan Kenape Mesti ''NASEB BAEK''

Asslamualaikum 
Hari ni Sha nk tnye pada semua orang why if something happen to us kite mesti sebut perkataan "KALAU'' and ''NASEB BAEK'' 
Contoh nye bad happen kite akan mesti akan cakap "kalau la aq" and if bnde yang kite tak nak jadi and tak terjadi kite mesti akan mngeluarkn perkataan "naseb baek aq"
Perkataan nie Sha da survey and nak dikatakan sume menyebut nye bile something berlaku pada diri dorang sendiri .
Sha nak tnye pndapat korang ? 

Friday, 17 June 2011

Dia Atau Kertas Hijau

aQ dlam dilema . Arghhh !
patut kah aQ ikot DIA dan mmbiarkn KERTAS HIJAU
Law ikot dye aQ akan dpt kenyang dan release tensen
TETAPI
Law aQ tinggal kn KERTAS HIJAU
aQ xkan dapat SKM 1 aQ
OmG !
Terpakse laH aQ plih KERTAS HIJAU
aQ xmampu berkata apa2 kerana
keputusan sudah dbuat !
aQ tension !
KEKESALAN MASIH DALAM JIWA
semua salah orang yg BERSALAH!

Thursday, 16 June 2011

Yang Paling Canteq

Pd suatu hari d sekolah
seorang murid bertnye 
kepada guru .
ketika itu 
guru tersebut sedang mngajar
tentang kasih sayang .
Pelajar"cikgu , mcm mne kite nk pilih seseorang yg terbaik sebagai orang yg paling kite sayang ?
Mcm mne jgk kasih sayang itu nk berkekalan ?
Cikgu"oke kamu ikut ape yg saya suruh . Kamu pergi ke padang . Kamu berjalan d atas rumput sambil memandang rumput didepan kamu . Pilih yang PALING canteq tanpa menoleh ke belakang lagi walau sekali . Da petik yg PALING canteq , bwa ke kelas ''
Apabila pelajar 
tersebut pulang ke kelas
tiada sehelai rumput pown
dengan nye
Cikgu bertanye''nape tiada rumpt yg dpilih ?
Pelajar''td mse sy berjalan , sy carilah 
rumput yg paling canteq . 
mmg ade bnyak yg canteq
tp cikgu kate
petik yg paling cnteq , 
maka sy pown terus berjalan ke hadapan
sambil mencari yg paling canteq 
tanpa menoleh ke belakang lg .
Tp sampai dpenghujung padang ,
sy xjumpa pown yg paling canteq  .
Mungkin ade diantara yg dibelakang
saya td rumpyt yg paling canteq 
TP
cikgu da cakap xbuleh menoleh
ke belakang semula , 
jadi tiada lah rumput yg sy buleh petik ''
Cikgu ''Ya itulah jawapan nye. 
Maknenye apabila kita telah berjmpa dgn seseorang yg kite syg
jgn la kite mencari yg lbih baik dari itu .
Kite patut mnghargai orang yg berada didepan kite sebaik-baik nye
Jangn kite menoleh ke belakang lg  kerana yg berlaku ttap berlaku . 
Semoga yg berlaku tidak berulanglagi .
Dan ingat lah orang yg paling kita sayang itu lah yg paling canteqdan paling baik .
Maupun nak ikotkan  banyak agy yg paling canteq dan baik seperti rumput td .

Sunday, 12 June 2011

Exam !!!

ExamFinal bape ary je agy
harap2 xde pape
korang doakn aQ exam ye
hurmmm
someone yg nme Shafiq Azin un xde aty nk msg or call
un aQ
bia la
aQ ksah ape law dye xnk msg or call
aQ anggap dye xde jer
huh !
yg penting aQ eppy dengan hdup aQ yg skunk ni

Friday, 10 June 2011

Sedih

aQ xsangke
owg yg aQ sayunk curang blakang aQ
menanges un da xgne
dye da wat aq mcm owg xde perasaan lak
ptot la
sslu mrh2 aq
xde mse ngn aq
bg 1001 mcm alasan
aq perasan da lme
tp aq mlz nk tego
tp kali ni aq nk nmpk ngn pale aq
tp dye msih xngaku
andai dye tawu aq syg dye
da xgne syunk
law dye  blas at aq
tuk kali yg pertma 
aq BENCI kau shafiq azin

Benci !!!

aQ syunk dye
tp npe dye xfhm aQ
aQ xmnx bnyk
aQcume mnx jgn abaikn aQ
mcm mne owg leyn xabaikn gf dowg !
aQ ke yg salah ?